Autor: 021.rs

Novi Sad
09.04.2019.
13:50 > 16:13
Inicijativa "1 od 5 miliona" pozvala je zainteresovane Novosađane na veliki antirežimski protest u Beogradu u subotu, 13. aprila, ali je dodala da ima problem sa iznajmljivanjem prevoza.
  • Mарина

    11.04.2019 16:43
    Жута жгадија не може један аутобус да напуни, а војвођанери авлијанери ни комби. Нудите клинцима по црвену да први пут виде Београд. Цркотине.
  • @sekiracija/2

    11.04.2019 13:17
    bankar
    1. Te banke nikad nisu prodate (nije niko lud da kupi)
    2. Tajkunski sistem je stvoren pocetkom 90ih, svi danasnji tajkuni su vec tada bili multimilioneri
    3. novinama se veruje samo ako je tekst potkrepljen dokazima, filozofija i misljenja su za debatu u kafani

    Izvoli pa uporedi taj tekst sa javno dostupnim finansijskim podacima nadleznih institucija (NBS, ministarstva, itd.) pa javi sta si zakljucio.
    Izmuzene maksimalno sredinom/krajem 90ih, vecina u debelom minusu (daleko vecem od tih nenaplativih "potrazivanja" prema odavno bankrotiranim, ugasenim ili cak potpuno fiktivnim firmama).
    Prakticno nijedna banka nije "prezivela" 90e, postoje samo one koje su zaduzene (da ne kazem opljackane) preko maksimuma, one na 0 i one kojima je sa par stotina miliona maraka-milijardi imovina smanjena na par desetina-par stotina miliona.
  • sekiracija/2

    11.04.2019 00:10
    @ @Profa
    "Nego kako se nisi setio Beobanke, Jugobanke, Astrabanke (koje su skroz propale + svih ostalih koje su opljackane povlascenim kreditima, kursom, itd.)?"
    jasno, da bi rasprodaja mogla da počne, da privredni slom bude na skroz, te da zaživi tajkunska država! a što nas vraća opet na one koji su nekom, nešto obećali uoči 5.10.
    http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html%3A572427-Zasto-su-zaista-ugasene-Beobanka-Investbanka
  • :)

    10.04.2019 18:22
    Београде, видимо се у суботу!
    Идемо сопственим превозом!
    Како год било, видимо се Београде у суботу, 13.04.
  • dijasporac

    10.04.2019 16:52
    @Dragana
    Pazi ti kad nas optuzujes da lazemo da se u vreme socijalizma zaposljavalo preko partijskih veza i nepotizma a onda priznas da si se ti zaposlila i u tad propali Novitet na foru da ti keva sacuvala radno mesto za trgovca.

    Halo, pa sta je to nego primer nepotizma, ako je za poziciju trgovca u drustvenom preduzecu trebala porodicna veza sta mislis kako se terk onda zaposljavalo u drzavno preduzece, recimo da li se gardj.tehnicar bez veze mogao ikad zaposliti u Vodovod, arhitekta u Zavod za izgradnju grada, pravnik u Izvrsno vece ili opstinu a da ne govorim o boljim firmama kao bankama, izvozno-uvoznim preduzecima ili rafinerijama? Logika je odavno napustila Srbiju, sram jos ranije...

    Mnogi ljudi nisu primecivali u kakvom drustvu zive, da je vrsena presija od strane partije koja je na vlasti (kako u vreme Tita, tako i u vreme SPS-a, kasnije DS-a, danas u SNS-ovo), da su boljitak u driustvu imali samo oni koji su se usemili sa tadasnjim/sadasnjim sistemom, da su slobode uvek bile ogranicene... ostali koji u tome nisu ucestvovali su ili sve to trpeli ili bezali napolje, negde gde ne trebaju sarene pilule za lilule.

    Danas je sve to ociglednije, presija od strane SNS-a je veca, mnogo veci je i protok informacija (hvala InterMetu, sto kaze Cvarkov) ali sve to je vec vidjeno i prezivljeno, nista nije katastrofalno drugacije. Bojim se da je taj nesrecni prostor Balkana osudjen na takvu sudbinu, nikada mi necemo biti kao Danska, Kanada ili Austrija.

  • na rukama

    10.04.2019 15:57
    Dok se ne sme protiv Vučića on nam sedi na grbači i uništava naše živote.
    Ako SVI smemo protiv Vučića prvorođeni će morati da ode ili će dobiti infarkt.
    U BGD 13. idemo makar na rukama.
    Manite me biranja polja. To nas smara .
  • @Profa

    10.04.2019 13:55
    i ostali neupuceni
    Firma nije propala kad se zatvori kapija vec kad pocne da pravi gubitke (profit, prihode, plasman, trziste, inovacije). Neko moze da se izvuce par godina a neko je "mrtav" vec posle nekoliko meseci.
    To sto su ovde gubitasi godinama pa i decenijama bili dotirani iz budzeta i malobrojnih zdravih preduzeca je lose (pravi stetu i ostatku privrede/drustva) i besmisleno (samo odlaze neizbezno).
    Sve te firme koje si naveo su propale sto krajem 80ih, sto 90ih, posle 2000. je samo zvanicno konstatovana "smrt".
    Sto se banki tice, Metals su vodili crveni 90ih i napravljena je da pravi gubitke a zuti su samo preuzeli. Nego kako se nisi setio Beobanke, Jugobanke, Astrabanke (koje su skroz propale + svih ostalih koje su opljackane povlascenim kreditima, kursom, itd.)?

    Ko sad vedri i oblaci, ko daje dozvole i kolike su sad provizije a koliko reket? Koliko su zuti dali hektara i miliona za subvencije a koliko ovi?
    Koliko danas kosta km autoputa, pruge, 1 semafor, litra goriva, prevoz, potrosacka korpa, lekovi/operacije, takse, kazne, provizije, radno mesto? Samo je droga pojeftinila
  • sekiracija

    10.04.2019 11:22
    @ Profa
    ne sekiraj; u nedostatku obaveštenosti o stvarnim uzrocima svekolikih naših nevolja narod nastavlja da se loži na 2. deo 5. oktobra, dok ni malo ne promišlja šta je ko 5.10. doneo i šta je ko i kome to sve obećao prilikom dolaska na vlast 5.10. Dakle, pitanje je šta je DOS obećao Americi i Zapadnoj Evropi, a šta ovi drugi nakon njih Rusiji i Kini. I pored toga što ni sve odgovore ne znaju oni koji osuđuju ove prve rade to sa razlogom jer ih debelo osećaju preko svoje kože, kao što ni ove druge ne pravdaju jer ništa drugo nisu ni uradili osim što su nastavili utabanim stazama svojih prethodnika sa malom modifikacijom u vidu skretanja ka Evroaziji.
  • sendvic

    10.04.2019 11:13
    sendvic
    a zamisli da su meso dobili i to malo zuba bi im po ispadalo.

    drzte se sendvica haha dok ga ima

    onda cete malo na dijetu

    treba da Vas je strah od Boga
  • Pedja

    10.04.2019 10:13
    Botovi poludeli
    Botovi ovde sipaju takvu količinu izmišljotina i laži da je to neverovatno. Treba zaraditi dok se još može.
  • Roditelj

    10.04.2019 08:19
    Decu uvlačite
    Evo ovako, nadam se da će komentar biti objavljen.
    Mom detetu i njegovom drugu su ispred ekonomske škole neki momci ponudili posao!!!
    Platili bi im po 1000 dinara, ako bi išli na protest u Beograd.
    Ovi su to odbili, ali zar se time bavite? Sramota je da to radite i neka svi znaju!
    Barabe jedne!
  • LJuba

    10.04.2019 08:19
    AV prevoznici
    Novi Sad ni nema autobuskog prevoznika.Maja je unistila jednog od najboljih prevoznika ATP Vojvodinu. GSP Novi Sad je rezimski prevoznik kao i vecina prevoznika iz Vojvodine.
  • Vedran

    10.04.2019 08:00
    SPIN
    Sve je ovo deo propagande, bili ste uplaseni, nemate osnovna ljudska prava, slobodu, pravo na kretanje..
    Lazete sebe, izadjite ma izbore, zaokruzite pa onda kreirajte okolinu i drustvo o kome zivite !!!
    Dosta sranja.
  • Obrad

    10.04.2019 08:00
    Normalno da neće da voze
    Nisam mogao da verujem kad sam čuo u čaršiji našoj da Nebojša iz Beograda ide po transportnim preduzećima i plaši vlasnike policijom i zatvaranjem firme ako budu vozili protestante. Dokle je to došlo. Mada ni prethodni ministri policije ne mogu da se pohvale ničim osim aferama i malverzacijama. Zauvek će mi ostati urezano u pamćenje skaniranje navijača zvezde Ministar policije - obija trafike.
  • Dak

    10.04.2019 07:36
    MilaNS kaze ide sa tri auta iz kuce i rucace na nekom splavu o svom trosku.Hehehehe pa ko je ovde lud-cime se bre vi bavite i protiv koga protestvujete-odakle vam tolike pare.Evo ja necu ici niti me interesuju ni jedni ni drugi-ali ja i da hocu nemam novca za takve zajebancije. Supruga i ja smo privatnici, na stranu to sto radimo taj dan!!!!
  • Dak

    10.04.2019 07:28
    Znaci kada SNS vozi svoje ljude na miting -to su sendvicari, a kako se zovu ovi sto im vi obezbedjujete prevoz-pljeskavicari ☺
    Strasno!
  • Dragana

    10.04.2019 07:24
    Lažete. Ja sam se 92. zaposlila u Novitetu kao dete bivše radnice. Tada je bilo tako, moja pokojna majka je išla u penziju i ja sam kao dete radnika imala mogućnost da se zaposlim tamo. Mama nije nije bila nikada član nijedne partije kao što nisam ni ja, običan svet. Radila sam u njihovoj prodavnici jedno vreme(mada sam imala fakultet bolji poslovi mi nisu bili ponuđeni), dok tadašnji direktor Ratko nije prodao firmu vlasniku Zekstre(radikal) pa je taj od firme koja je izvozila robu u Nemačku napravio propalu firmu u kojoj su radnici radili za 50 maraka, a onda je za kratko vreme uništio i ugasio a mi svi ostali na ulici.
    Dakle, preko partija su se zapošljavali rukovodioci ali ne i ostali radnici a danas kafe kuvarica ne može da radi ako nije član mafije.
  • Profa

    10.04.2019 07:20
    @Neoplanta
    Neistine? Pre ce biti istina. I ja zivim blizu Jugoalata, Jugodenta. Te firme nisu zatvorene za vreme Milosevica kad ga vec spominjes (mada ne znam zasto jer ga nisam ni spomenuo). To sto sam protiv zutih ne znaci da sam za ove. Zato ne izvrci moje reci. Zuti su vladali od 2000 pa do dolaska ovih. Rasprodali sve sto.su mogli. Sta bi sa Razvojnom.bankom Vojvodine? Dinkic, Djelic, Labus, Pitic i ostali zuti "strucnjaci" su urnisali ekonomiju Srbije. Pajtic je vedrio.i oblacio po Vojvodini. Nije se mogao poceti nikakav ozbiljan biznis bez da on da dozvolu (uzme proviziju). Hohstapleri i lopovcine belosvetske. Izgleda da je samo tebi bilo lepo sa zutima. Razumem u potpunosti to sto branis zute. I.ja bi isto.da.sam se "okoristio" za vreme zutih
  • Miki

    10.04.2019 07:15
    Zabrinuti Novosađanin
    A kako stojite sa pekarama, mislim jel ce uspeti da naprave sendvice za subotu?
  • Daja

    10.04.2019 06:11
    Nije da nežele, ali aktivist poput onog iz Budisave što je bio 10 godina na robiji idu po firmama i objašnjavaju vlasnicima šta će se desiti ako iznajme buseve...
  • Miki

    10.04.2019 00:45
    Vidimo se u subotu!
    Ja sam rešio jedan problem, odveo sam i babu i dedu na protest, videli su svojim očima, pustio sam im posle pink i prekrstio ruke. Od sada gledaju samo N1. Preporučujem da barem za početak obrišete sa liste kanale koji su smeće, verujte da će vam dom izgledati lepše.
  • Sremska strana

    10.04.2019 00:20
    Pojašnjenje
    1) Prevoznici se plaše odmazde vlasti, najašiće im inspekcija na vrat i može da im napravi velike probleme pred početak sezone ekskurzija. Ima slobodnih buseva, ali ne smeju ka Beogradu 13.4.
    2) One priče "Pljuvali ste sns što busevima vodi svoje" padaju u vodu, jer na proteste "1 od 5 miliona" u mestima širom Srbije nisu dovođeni protestanti, ali biće organizovan prevoz 13.04. na veliki miting u Beogradu. Sns svoje mitingaše voza busevima po celoj Srbiji i smatraju da je ovaj 1 organizovan prevoz do BG isti kao i svi oni njihovi partijski dovozi "podrške" na svaki mogući sns miting. Eh, pa nije isto.
  • Zoki021

    10.04.2019 00:18
    privatnici
    Želim vam najcrnji kapitalizam kakav ćete pamtiti do kraja života!! Najveće kukavice su privatni prevoznici koji treba da bankrotiraju u što kraćem roku i da počne pravi sistem da radi ovde!!
  • Neoplanta

    10.04.2019 00:01
    Profa@
    Nemoj da siris naprednjacke neistine, u njih vise niko ne veruje! Zuti ovo, zuti ono! Detinjstvo sam provela na Telepu, u blizini tri novosadske fabrike - Noviteta, Jugoalata i Jugodenta! Do devedesetih su te tri fabrike skoro celokupnu proizvodnju izvoizile u Evropu, kamion za kamionom, svakodnevno! Onda su dosli tvoji Milosevici i Vucici, te su te tri fabrike izasle iz devedesetih ruinirane, bez proizvodnje, sa pokradenim masinama i sto je najvaznije - bez trzista! Propale! Sad ti meni objasni, sta su zuti mogli da uniste, sto pre njih nisu unistili Milosevic, Seselj Nikolic i Vucic???Te petparacke price, koje pokusavate da utuvite u glavu nemislecih gradjana su smesne! Da je Vucic posle zutih, zatekao stanje koje su zuti zatekli posle njega, nas vise ne bi bilo, pocrkali bi od gladi! Zuti su naspram ovih, pojam postenja i inteligencije! Onda mozes da mislis kakvi su ovi!
  • MilaNS

    09.04.2019 23:45
    3 auta po 5 ljudi
    Dragi ljudi, ja odoh, kad sam bila 5og oktobra, pao je Slobodan M, mozda sam talicna pa nam se opet posreci.
    Za ove botine i sendvicare, videli smo koliko se vas skupilo ispred stranke pre par nedelja, cirka 150 ljudi sa sve Futogom i Veternikom.
    Najlepsa scena u BG koju pamtim je kad je Milosevic organizovao kontra-miting. Kako su dame i gospoda iz BG polivale ove dovedene sa vodom sa balkona... Neprocenjivo.
    Iz nase kuce, 3 auta idu, u svakom nas je po 5. A rucacemo npr na nekom splavu na Savi. O svom trosku. Jer volimo da idemo gde nam se ide, a ne gde moramo.
  • Socijolog

    09.04.2019 23:24
    Znate šta je tužno? Što se na sav glas priča o ponositoj Srbiji a ovi što dolaze na kontramiting su svi prodali dupe za državni poso. I Veliki Gazda to obilato koristi. Eto koliko košta nacionalni ponos. I molim 021 da ukine Captcha sa autobusom, deluje nekako ironično.
  • Ns

    09.04.2019 23:17
    Gradjanin
    Jos samo kad bi padala kisa
  • dijasporac

    09.04.2019 22:56
    @Pićuka
    Opa, evo ga jedan iz generacije Cvarkova i ostalih neradnika koji su do sad preostali. Pazi kad je i za vreme J.B.Tita trebala veza za posao u komunalnim i drzavnim preduzecima, cak je trebala i u propalim drustvenim tipa Albus, Pobeda, Neoplanta. Od 1963 do 1989 se iz tadasnje SFRJ iselilo izmedju 3,5-4 miliona gradjana koji nisu mogli da dodju do posla u svojoj zemlji, na biroima su bile hiljade pravnika, ekonomista, poljoprivredni inzenjera, inzenjera masinstva i tehnologije, kao arhitekta si mogao da sanjas posao u struci. Dakle i tad se zaposljavalo preko veze, i to debele, moj otac se posle 5 godina 70-tih "ubacio" u DTD, do tad je svakodnevno putovao do Zemuna na posao u Galovicu a diplomirani je grradj.inzenjer.

    Kakav je Tito bio gospodin takva mu bila i drzava, raspala se u najkrvavijem ratu u Evropi u zadnjih 60 godina.

    Za vreme Tita uglavnom nisam bio ni rodjen, zajedno smo hodili ovom planetom 10-tak godina a 90-tih sam studirao u Beogradu i mlatio se po demonstracijama 91-96, pokusavao da dobijem vizu za USA ili Kanadu, onda ssam se vratio u NS, poceo raditi, ozenio se, dobio decu, video koliko je sati u Srbiji, ubedjivao zenu da se iselimo, uspeo da je ubedim i otisao odatle. E sad vec planiram kako cu tu da se vratim za 13-14 godina kao devizni penzos...
  • Djoka

    09.04.2019 22:46
    @Dunja
    Malko si ograničena.
  • Ahaha

    09.04.2019 22:00
    Ahaha
    Javna tajna....Vucic platio sve autobuse pa zato i ne idu...fuj
  • Elizabet

    09.04.2019 21:44
    Vojvodina
    Slobodna Vojvodina, doata vise sa ovim haos ,osbodite Vojvodinu l da zivimo kao normalan svet.
  • /

    09.04.2019 21:28
    /
    @Pićuka
    nije tacno. pre 30g vanpartijci su bili prepusteni nadnicarenju.

    vec sam kucao da mi je kao 20-godisnjaku koji je tek poceo da radi u jp prisao tip koji je rekao da sam zauzeo mesto njegovom berancu i da necu dugo ostati.
    dobio sam pismo da mi se mesto ukida zbog pomanjkanja posla a beranca su zaposlili dok jos ni knjizicu nisam podigao

    e tako se zaposljavalo pre 30g
    ja sam mestanin. moji su odavde. pa vi poreknite vas fasizam
  • dijasporac

    09.04.2019 21:06
    @Janko
    Zaposljavanje po pripadnosti stranci a ne po kvalifikacijama i sposobnosti nije izmislio SNS, oni su samo usavrsili praksu koju su pre njih radili svi ostali koji su bili na vlasti. Uostalom, cak i u vreme za kojim svi zale, vreme J.B.Tita su premijeri i ministri bili ljudi sa zavrsenim zanatom za bravara i politickom skolom u Kumrovcu. Djindjica je zamenio covek koji je kupio diplomu vise ekonomske u Nisu, pored svih akademika i doktora nauka u DS-u je na poziciju premijera i predsednika stranke dosla takva osoba. Onda nije cudo da su prethodni predsednik Republike, gomila danasnjih ministara i direktora javnih preduzeca ljudi sa kupljenim diplomama a jos manje cudo je da se pozaposljavao razno-razni krs po drzavnim preduzecima.

  • Hahahohohuhu

    09.04.2019 21:06
    Ako neko i bude išao autobusom, sam će ga platiti iz svog džepa, za razliku od vas sns botova koji se vozate po celoj Srbiji godinama i to je plaćeno parama poreskih obveznika. Ovoliko botova na portalu je znak straha i panike u redovima vlasti. Lopovi i poltroni prozivaju pošten svet kojem je svega dosta i želi promene. Onima kojima su 'svi isti' želim Vučića i ekipu do kraja života. Ako ne srušimo kriminalnu bagru zajedničkim snagama ostaje nam samo da se i mi iselimo a botovima srećno s sns doktorima, sns učiteljima, sns policijom, otimanjem stanova, sečom drveća, zagađenjem i ostalim tekovinama svih dosadašnjih režima. A svim novima koji će eventualno doći na vlast poručujemo: držaćemo vas na oku od prvog momenta, neće nas mrzeti da i vas rušimo, ako treba i posle mesec dana, zato dobro pazite šta radite!
  • @Profa

    09.04.2019 20:54
    Ajde profo objasni nam kako su to zuti vece zlo od ovih tj. sta je to bilo gore nego sada (osim svetske ekonomske krize, ali to tesko da su zuti izazvali, mada ko zna)?
  • ST

    09.04.2019 20:52
    Posle ce pricati kako su bili primorani,kako su zrtve itd. Ljudi dozovite se pameti,oslobodite se straha od ovih nesrecnika...
  • S21

    09.04.2019 20:49
    Ne pustajte komentare bezubih naprednjaka.
  • Baki021

    09.04.2019 20:38
    ZAR I TI OČE TOMO
    Ala će to biti strašno kad veliki vođa padne sa vlasti, najviše ima da nastrada od svojih dojučerašnjih najbližih saradnika, te polu pismene marve sa diplomama raznih mega-dance univerziteta koje je sam postavio, ali šta ćeš sam je kriv.
  • Pićuka

    09.04.2019 20:25
    Dijasporac
    Pogodio si. Zaposlio sam se pre30+ godina u JKP ali onda za vreme Tita( ovo je bilo posle Tita) samo rukovodioci su trebali biti iz partije. Sada i spremačica mora biti član stranke. Tito je za vas bio gospodin. Bio sam član Reformista Vojvodine(Ante Marković) 90-tih kada smo lepili izborne plakate noću i bežali od policije da nas ne hapse (tobože bil su određena mesta za plakate). Šta ste vi tada radili? Onog trenutka kada su stranke krenule u koalicije zarad građana ja sam je napustio. Kome uopšte ja ovo pišem? Alo "prijatelji" gde ste vi bili za vreme Tita ili gde ste bili 90-tih?
  • Janko

    09.04.2019 20:20
    Pozapošljavali su nesposobne u JP a sada takvi podržavaju SNS iz sve snage jer znaju ako pukne SNS da će i oni ostati bez plata. A sve to plaćamo svi mi.
  • Jole

    09.04.2019 20:02
    A ko
    plaća te autobuse, nekakva inicijativa.... manite se ćorava posla nego zasučite rukave, ima hleba i ovde. Banda žuta bi opet da vlada, može al sutra....
  • Profa

    09.04.2019 19:48
    @Neoplanta
    Jesam li cacnuo u zuti osinjak? Izjaviti da je bilo bolje pod zutima, najvecim grobarima srpske ekonomije, je budalastina bez presedana. Ovi su katastrofa ali su zuti najvece zlo koje nas je snaslo u poslednjih 25 godina. Verovatno si se "okoristio" za vreme zutih pa ih opet prizeljkujes. Mene ne zanimaju ni jedni ni drugi, jer zavisim iskljucivo od svog rada a ne od tamo nekih politicara lopova i bitangi
  • Ftn

    09.04.2019 19:38
    Rrr
    Pamtiti te firme pa kad se promeni vlast pitati ih kako su vozili sns botove!
  • MILA

    09.04.2019 18:57
    Traziti krivca za svoj neuspeh
    Nije problem ni vreme ni prevoz to je samo izgovor, problem je sto je narod provali organizatore da su lopovi i foliranti i nece vise da im se odazovu. Lako je kriviti druge za svoj neuspeh.
  • Autobusi???

    09.04.2019 18:56
    Ne razumem? Nisu li upravo komentatori sa ovih strana izričito protiv autobusa koji dovoze pristalice? Šta će vama sada autobusi?
  • @Dušan

    09.04.2019 18:55
    Iz sredstava putnika. Ali je (naravno) jeftinije kad se zakupi ceo bus nego da se ide na stanicu pa kupi karta...

    Vrlo ocigledno i logicno, ali ipak tesko naprednim mozgovima da ukapiraju, navikli su na izopacene konstrukcije i pravila
  • dijasporac

    09.04.2019 18:55
    @Pićuka
    Sine, ti radis u drzavnoj firmi cim su ti kolege iz SNS-a primorani da idu na sastanke il mitinge, sto znaci da si se i ti zaposlio preko parijske veze u drzavno preduzece, nije bitno koje jer ste stvarno svi isti. U drzavna preduzeca se niko bez veze ne zaposljava zadnjih 30+ godina, a mislim da je tako bilo i u vreme pokojnog J.B.Tita. Znaci, kao nekog koji si se na drzavnu sisu zaposlio preko partije (obicnog gradjanina zabole koje) tebe diskfalifikuje da se bunis protiv bilo cega, odnosno prvo napusti radno mesto na drzavnim jaslama pa se onda buni., ne bunis se ti za boljitak drustva nego za to sto ti i tvoji niste vise na vlasti.

    Meni je neverovatna kolicina ljudi u Srbiji koji imaju dvojni moral, drzva ih casti iznadprosecnim platama, dosli su na te pozicije nepotizmom da li rodjackim ili partijskim, a kad im u firmu u skladu sa izborima dodje nova ekipa na vlast pljuju sve zivo. Alo jarane, imas li malo srama, imas li logike ako ne znas sta je sram.

    Zato Srbiji i nema spasa, tu niko sem idealista nije za ozbiljne drustvene promene, suvise se tu ukorenio nepotizam, anarhija, nerad.
  • Radomir

    09.04.2019 18:51
    Normalni
    Normalnim ljudima je dosta protesta, normalni ljudi u ovoj zemlji žele da idu napred, da rade, grade i žive slobodno a ne da petkom uveče strepe hoće li ih neko napasti kad krenu pešice kroz centar.
  • Korčagin

    09.04.2019 18:50
    Za dušebrižnike :
    Vučićevi autobusi putuju po svim gradovima Srbije sa jednim te istim ljudima, koji su zaposleni ili nešto duguju stranci.
    U subotu 13.04. je skup slobodnih ljudi, koji tamo idu svojom voljom.
    Ići ćemo sopstvenim prevozom, redovnim linijama, peške, ako treba.
    Pre toga, vidimo se u petak na trgu.

    Uzgred, ko je igde video i čuo da SNS traži autobuse u zakup za svoje?

    SLOBODA, JEDNAKOST, BRATSTVO!
  • Diki

    09.04.2019 18:47
    Prevoz
    Isti slucaj kad smo hteli da iznajmimo bus u katastru da idemo na protest ispred rgz u Beograd. Prvo su rekli da moze ima slobodan a posle kad su culi za sta treba onda ne moze odnosno nemaju toliko o slobodi kretanja i govora u ovoj zemlji.
  • Tržišno posluju ljud

    09.04.2019 18:41
    SNS dobija popuste na količine i termine ( bar dva puta mecno), od 2014 pa vi vidite rođaci. Nisu valjda nenormalni da ostanu bez najboljeg kupca.
  • Nenad

    09.04.2019 18:36
    Objavite imena firmi koje odbijaju da daju autobuse.
    Čisto da znamo.
  • Ana

    09.04.2019 18:33
    A kako cete sendvice podeliti ako se ne ide autobusima.. vama i kombi iz Novog Sada dovoljan, stajete svi..
  • programerka

    09.04.2019 18:33
    jedna od 99%
    Svi se femkate kao nove mlade!
    Ovi što su za ove na vlasti postavili standarde, nema odlaska na "podršku" bez besplatnog prevoza, flašice vode, sendviča i ponekad koju crvenu
    Ovi što su protiv ovih na vlasti očekuju da će da smene gorepomenute na protestima na koje će ih dovesti "neko" ko će da im obezbedi besplatan prevoz, za početak, pa kad se prebroje možda će tražiti i flašice vode, sendviče i pokoju crvenu.
    Svi gorepomenuti da se izvole prizvati pameti, krajnje je vreme da se shvati da smo svi zajedno topovsko meso krupnom kapitalu i da je nebitno ko je na vlasti.
    Situaciju treba posmatrati iz globalne perspektive, svuda je isto, planeta odumire, ljudi su gladni, bogati su sve bogatiji, srednja klasa postoji u glavama snobova, svi smo ROBOVI!
    Globalno i lokalno.
  • Laloš

    09.04.2019 18:21
    Pre će biti da nemate dovoljno ljudi pa krivicu kao fol svaljujete na privatne prevoznike.
  • Dunja

    09.04.2019 18:06
    Prevoz
    Prevoznici imaju pravo da odluče kome će izdati a kome neće izdati svoja vozila.
  • Petar

    09.04.2019 18:05
    K
    Sve mi se čini da su svi botovi zaposleni u državnim službama, a ovi koji najjače pljuju po vlasti su kanda izgubili beneficije koje su imali kod žutih. Ovo nije borba za pravo i dobrobit naroda, ovo je borba za svoju guzcu. Svako normalan je odavno to shvatio i šmugno. Sa pravom.
  • lecce

    09.04.2019 18:04
    Castle.rs se ukljucio.

    Evo da im dam do znanja: u petak dolazimo familijarno peske na protest, dok cemo u subotu svojim kolima, sa sve kumom krenuti put beograda.

    Od novaca svojih, naravno.

    Mozete zastrasivati prevoznike, ali sto vise stezete, pre ce, i onako nategnuta stvar, puci. Ali, vi cete tada kako sve ovo sto sada radite, tvrditi da ste morali, ili cete se predstavljati kao prvoborci protiv rezima za kiji sada trolujete. Naci cete novoga gazdu, kao i u svim ovim izbornim iteracijama ranije. Zar ne?
  • Neoplanta

    09.04.2019 17:54
    Profa@
    Nemoj mi samo porediti zute i ovaj kancer!!! Dok su zuti bili, bilo je i gresaka, ali su ljudi skoro pa normalno ziveli, zuti su podigli Srbiju iz pepela, u kojem ju je ostavio Milosevic i ovaj tvoj Vucic! Najbolji primer da je tada bilo NEUPOREDIVO BOLJE, je cinjenica da je tvoj voljeni Vucic, sa onojm moralnom gromadom Tomom, pobedio na fer izborima i da su im zuti na tome cestitali! Nisu upotrebljavali policiju, nisu pujdali vojsku, nisu vozikali pola Srbije autobusima, da lazno predstave podrsku naroda! Hapsili su svoje u'vacene u kradji, iste one koje su naprednjaci brze bolje uvrstili u svoje redove! Da ne prelazim na naprednjacke afere, zbog kojih bi u normalnoj zemlji bili puni zatvori funkcionera vladajuce stranke...!
  • Foti_Fajv

    09.04.2019 17:54
    Sta mislite sto su ukinuli voz Novi Sad - Beograd. Pitajte zeleznice dokle su stigli sa radovima i koliko brze ce ici vozovi posle "modernizacije". Tih informacija nema kao ni informacije kad ce se zavrsiti. Naravno ne znaju do kada ce se protestovati, pa ne mogu da nam kazu. Nisu sposobni propisno da obeleze pruzne prelaze i da osposobe rampe, a modernizuju prugu. Kako da ne. Namerno su ukinuli najjeftinji vid prevoza izmedju dva najveca grada jer znaju da se tako prekida veza priliva veceg broja ljudi u centar desavanja. Medjutim, sto vise odlazu to vise raste gnev ljudi koji ce jednom morati na nekom da se iskali.
  • mrva

    09.04.2019 17:51
    voleo bih samo da jednog dana, kada ovaj tumor od vlasti nestane, bude poznat spisak svih onih beskičmenjaka, poltrona, kukavičkog šljama koji nisu imali trunke obraza i smelosti da stanu na stranu (normalnog dela) naroda. To su saučesnici u zločinu prema ovoj zemlji. I trebalo bi da nose veliki deo odgovornosti za svu štetu koja nam se nanosi i da jednog dana ispaštaju!
  • Pravi Opalim te g...

    09.04.2019 17:33
    A i vi kao da ne znate ko su prevoznici. Nece protiv zeme Vucica.
  • njanja

    09.04.2019 17:30
    Kako ste van pameti i van sebe.
    Pa sezona je ekskurzija. Svaki prevoznik, ako je iole pametan je vec rasprodao svoje kapacitete , tj svoje autobuse i minibuseve sta god vec ima za najveci dobitak u sezoni, a to su djacke ekskurzije. Sve je rezervisano vec mesecima unapred, jer onog momenta kada pocne prva rata da se uplacuje vec tada se rezervisu autobusi.. znaci novembar prosle godine otprilike.
    Inace, GRAS takodje daje u zakup svoje gradske autobuse, ali su stolice d'izviniete malo tvrde :) i izdaju po ceni koja je visa od cene sa popustima za unapred visemesecno rezervisanje autobusa sa mekim stolicama...
  • Nada

    09.04.2019 17:29
    Brže,jače,najgore
    Prevoznici moraju biti svesni da ova banda neće doveka vladati.
  • Pićuka

    09.04.2019 17:27
    Dijasporac
    Imam prilike u firmi da vidim kako pod moranjem na poziv kordinatora svi članovi SNS-A u toku radnog vremena odlaze da daju krv za Vučića, naravno da bi zadržali posao koji su dobili na svoju glupost( glupost: upropaštavam Srbiju zbog lične koristi). Manite se tih gluposti. Izazvaćete sukobe zbog vaše pohlepe. Sav šljam se dočepao vlasti i misle da su bogovi. Ali kada se digne kuka i motika vas nigde neće biti jer ste obične fukare.
  • Profa

    09.04.2019 17:23
    @Neoplanta
    Da li moguce da ti je Vucko za sve kriv? Mislim jeste kriv ali mi tonemo poslednjih 25 godina a ne samo za vreme Vucka. Dok su zuti bili na vlasti nisi se bunio
  • :)

    09.04.2019 17:15
    Sezona krece, mogu se naci autobusi ali ne par dana pre polaska. Obicno je potrebno rezervisati do dve nedelje ranije. Prevoznici se trude da zaposle svoj vozni park. Par dana ranije se moze dobiti ono sto nije rezervisano ranije.
    Ako stvarno neko preti prevoznicima ostajem bez komentara.
  • Steva

    09.04.2019 17:11
    Vufer
    Za dusana, svako bi platio taj prevoz za sebe i ne treba nam sendvic, kupicu da jedem sta ja hocu od svojih para jer idem srcem tamo
  • Jakov

    09.04.2019 17:10
    Busevi
    Joj kad bi se organizovali pa svim busevima koji nisu iz ns izduvali gume u cetvrtak, pa nek sns bagra ide peske kuci. Imaju sendvice, sta ih briga.
  • dijasporac

    09.04.2019 17:07
    Sine, koji trol od strane "1 od 5 miliona", kao niko ne zeli da im iznajmi autobuse a u sustini ne mogu da skupe ljude ni za 5 autobusa, .Jednostavno, doslo je vreme istine tog 13.aprila, ali istine za opoziciju i organizatore protesta, koliko je stvarno ljudi spremno da ih podrzi, mislim znaju oni to odavno ali javnost ce saznati tu istinu... zato ljudi umesto pisanja po portalima put pod noge, napunite trg ispred skupstine.
  • Mastodont

    09.04.2019 16:50
    Svi autobusi će biti polupani u četvrtak, kada u njima doteraju krezube u Novi Sad.
  • Botina

    09.04.2019 16:38
    Ja sam mislio da se opozicija ne koristi autobusima. Toliko su pljuvali prevoz sendvičara a sad za opozicione botove ni busa ni sendviča. Ići će peške i gladni.
    Gadite mi se sendvičari i jedni i drugi.
  • patak

    09.04.2019 16:31
    protesti
    Ma nema veze.mozete I stopom.mala sačca dijabola.nesretnika.pokrijte se usima I lajkujte iz ilegale
  • DEDEMOGA

    09.04.2019 16:30
    GDE SMEJU
    Šta je vama!
  • ns

    09.04.2019 16:28
    a prevoznici su?
    nemaju imena?
    pa slusaju AV sta se kriju?
  • Dušan

    09.04.2019 16:27
    Pa čekaj, zar oni nisu protiv tog prevoženja autobusima? Da li možemo da vidimo iz kojih sredstava planiraju da plate taj prevoz?
  • Neoplanta

    09.04.2019 16:21
    Strasno, sramotno i jezivo! Vucicu, nece ti pomoci pretnje i zastrasivanje, sto vise cackas mecku, bice ti gore posle!! Da li si svestan???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna